Ang. partydrogen: “Livet”.

Den här “drogen” kommer i en osynlig kapsel och är egentligen ingen drog, snarare en pust av liv i en farkost som annars hade varit själlös. Den, dvs. livet – innefattar allt det man känner till om universum och så mycket mer. Det kostar inget, är inte olaglig, ger inga biverkningar förutom de som rör åldern rent generellt. Den som föds med gott hjärta, dör oftast med gott hjärta, men vissa ärr kan tyvärr inte undvikas.

Den som upplever livet kan stundtals känna sig euforisk eftersom det finns så många möjligheter att utforska. Ibland kan alltet kännas övermäktigt, då skulle man kunna önska att det fanns en sorts instruktionsmanual så att man visste vad man gjorde. Om en sådan manual skulle existera, hade den haft så många sidor att hela livet hade hunnit passera innan man ens kom till mitten.

Korsningar under resans gång, kommer den som lever ofta hamna invid. Dessa existerar på stort sett på alla kända platser i universum och ska betraktas som hållplatser; andrum där man, den levande – kan behandla intryck och sedan omsätta dem till känslor, reaktioner och minnen.

Det som de levande minns påverkas i allra högsta grad av nuet, men även av det som en gång hänt. Det är paradoxalt, men det är fullt möjligt att existerar i två närliggande världar. Minnen formar framtiden, ritar kartor som fötterna följer utan att tänka efter. En destination kan plötsligt bli en annan i närvaro av kärleken, vilket är ett kapitel för sig själv.

Vem vet när det är tid att älska? Alltid, säger livet och pekar på dig själv. Denna insikt ter sig bedräglig, men det finns ingen större sanning, ingen större tyngd som människan – den du är, kan tänkas behöva. Den är stommen i din existens, och livet omsluter allt du är och någonsin kommer att vara.

När det gör ont i själen, kan kroppen skrika och längta efter bedövning. Den värld som livet existerar i är fyllt av faror. När det ena upphör börjar ett annat, och trots att cirkeln borde vara sluten, är den aldrig det. Efter livet kommer inte mörkret, eller ljuset, eller intigheten. Allt återställs, börjar om från noll eftersom beståndsdelarna till livet enbart har varit till låns. De måste skickas tillbaka och ett nytt kan då börja.

Vad är dessa tankar?

Uppmaningar …

Verktyg …

En del av sanningen …

Gör det du ska, gör inte det du inte måste, det är en naturlig berusning, kontroll och makt över den du vill vara.