Det finns vissa idéer i livet som aldrig blir just mer än idéer pga. av olika omständigheter. För egen del handlar det om tre bloggböcker jag hade planerat att släppa, men efter tre års jobb (där jag försökt att samla ihop det bästa jag skrivit genom åren, kändes det inte längre lika aktuellt att göra färdigt dessa.

Beslutet att inte ge ut dem kan också ha något att göra med att jag besökte IKEA ganska nyligen och upptäckte att de hade använt sig av en av Linda Skugges bloggböcker att fylla ut de tomma bokhyllorna. Tusentals volymer av bla. bla. bla. samsades om plats på Billys ömma axlar att jag fick en släng av tillfällig depression.

Tänk om samma sak hade hänt mig?

Visserligen kan ens texter drabbas av ett värre öde än att hamna på IKEA; att ingen läser dem exempelvis, men att hamna just där, måste för Skugge kännas som ett nederlag. IKEA står för väldigt mycket av det som vi anser är hemtrevligt och tryggt – det tycker jag i varje fall, men företaget har nog inte en poetisk eller rebellisk sida på samma sätt som en självutnämnd bloggare vill uppvisa, och det är nog tur; men det blir en liten kulturkrock som kanske inte är så bra.

Mitt beslut att lägga ut 1000 texter här står fast, och för den som orkar och vill titta in lite då och då, kommer det finnas mycket trevligt att läsa. Just nu vill jag lägga mer tid och kraft att färdigställa andra manus som inte har något blogginlägg att göra. Mer om detta, vid ett senare tillfälle.