Så, nu var år 2019 äntligen till ända. Det var ett mycket intressant år för egen del; fullt av kreativitet, glädje, spännande nytt jobb och möten med massor av härliga människor som nu också har blivit mina kollegor.

Bloggen har växt i stadig takt, men jag har försökt att inte översvämma den med innehåll. I min backlog har jag drygt tusen färdiga inlägg som väntar på att publiceras, men det är ju roligare att publicera dem lite då och då.

Eftersom jag stundvis har väldigt mycket att göra privat och i arbetslivet, har min roman om den franske konstnären Eugène Delacroix fått vila mycket länge. Jag ska försöka råda bot på det och har skapat ett alldeles eget krypin för honom här på IEGOCENTRIC. Ni hittar denna dedikerade plats i menyn under ”Projekt: Delacroix”.

Det går även att skriva www.delacroix.se – så kommer man rätt direkt. Jag tänkte det var på sin plats att köpa just den domänen.

Vad är det egentligen som är så intressant med denne konstnär undrar du? Från min synvinkel som konstnär, konstvetare och författare, väldigt mycket. Delacroix livsöde är mycket fascinerande; främst med tanke på att han lyckades etablera sig i en kultur som egentligen inte hade mycket till övers för stigfinnare. Epigonerna var många under hans tid, och det är därför många av deras namn har fallit i glömska, men Delacroix stjärna (om man får använda ett sådant uttjatat uttryck), lyser mycket starkt än, men jag vill göra den än skarpare.

Ni får gärna följa bokbloggen som kommer uppdateras regelbunden under året, och faktiskt fram till att den blir publicerad. Jag tänker ju självfallet väldigt positivt kring detta arbete.

Tack för alla besök under 2019, nu fortsätter resan.