Världens olika språk är lika intressanta som människorna som använder dem. Trots att vi är mer eller mindre lika under skalet, kommunicerar vi på olika sätt, och som vi alla vet, med olika språk. Det är när vi är som argast som vi är som mest kreativa. Fråga Tintin, men framförallt Kapten Haddock.

Visste du att ordet ”FUCK” med största sannolikhet började som en akronym för snart tusen år sedan. Anledningen till varför dess ursprung är så svårt att hitta, är för att ordet mest förekommit i talspråket, ej i skriftligt form. Under 1960-talets glada dagar försökte man i England spåra etymologin (ordets historia), men kunde enbart avfärda många sägner som påhittade och falska.

En av dessa sägner berättar att ordet är en förkortning för: ”Fornicating Under Consent of the King”, vilket skulle ha stått skrivet på skyltar i människors hem som hade fått tillstånd av den regerande kungen att bilda familj. Då denna moderna mytologi inte förklarar vilken kung det handlar om, eller kan peka på någon specifik region i Britannien, eller världen för den delen, är det troligtvis uppdiktat.

Irländarna hade en annan förklaring, och ville sammankoppla ordet med otrohet och sade sig veta att ordet var en förkorning för: ”For Unlawful Carnal Knowledge In the Nude”, vilket då skulle stå för ”Fuckin”. Detta har inte heller kunnat bevisas vara sant.