Min före detta bekant ”TM” hade en alldeles speciell syn på det täcka könet, så fort han såg en klunga kvinnor flög hans radar upp och han var tvungen att häva ur sig någon dumhet:

”Kolla där, ännu ett jäkla fittstim!”

Den tidigare LO-ordföranden Stig Malm yttrande en gång i tiden detta berömda och nedlåtande ord som tydligen ska ha varit kutymt inom det svenska militärväsendet dessförinnan. Om detta är sant borde någon general få en bomb i huvudet för det är inget smickrande adjektiv. Att idag säga att MeToo-rörelsen inte hade någon grund är lika verklighetsfrånvändande (om man får använda ett sådant hitte-på-ord), som att säga att alla män hyser kvinnoförakt. Men, det är ett svårlöst problem, det här med att vissa människor inte kan bete sig schysst mot alla andra som delar samma plats på jordklotet.

Nu är det ganska bra att Malms ord inte används så ofta längre, men man borde kanske ge tjejerna ett liknande ord som symboliserar en klunga ”värdelösa män” så att de kan försvara sig mot verbala ordkväden? Jag tänker då att ord som:

* Svettpark

* Skägglag

* Pungsilo

– eller det oförskönade: ”Fjongflock” – borde fungera (?)

Vad det gäller min ex-bekant, hade han aldrig särskilt mycket tur i kärlek i sina unga år, men på något sätt lyckades han övertala en kvinna på sitt 36:e år att gifta sig med honom, men hon verkade tyvärr lika illa funtad när det kom till det sociala. Jag antar att de misshandlar varandra verbalt varje morgon till frukost, så kanske var det tur att han var så brysk under större delen av sitt liv.

Jag ser ingen större nytta i att kalla någon för det ena eller det andra. Om man inte gillar en person, eller en grupp individer är det bara att tacka för sig och önska den / dem lycka till, varför bråka eller vara nedlåtande? Människor som häver ur sig fördomar är ofta rädda för något de inte förstår och passar därför på att dra fram klorna innan någon annan hinner skada dem. Man kan inte tycka om alla, det är en omöjlighet, men man kan visa alla respekt.