© 2018 Nässjö Bokhandel.

Det är egentligen nu jag borde skriva om höstkänningarna, om hur färgerna på träden håller på att skifta tonart och hur regndropparna tvättar bort sommaren med sina kalla vattenskal; men, jag väntar ett slag med det. Nyligen hemkommen från Korsika känner jag en viss saknad efter den varma solen, men framför allt, Medelhavets varma bris. Det är något visst med att stirra ut mot horisonten och tänka samma tanke som Alexander den store tänkte: ”Vad finns egentligen där borta bakom havets rand?” Idag vet vi det, men det är skönt att bara låta tankarna vandra och låta fantasin ta över. Jag föreställer mig okända kontinenter, farofyllda resor, sirener och vattenväsen.

Gårdagens Babylon existerar inte längre, ej heller gamla kungar som ville erövra världen. Kvar finns solturister och bleka nordmän som behöver fylla på tanken med D-vitamin. Jag har sannerligen gjort det den här sommaren, och måste tillstå att jag tidigare inte varit så förtjust i solsemestrar. Skönt att man kan ändra sig på den punkten. På semestern tillbringade jag 90% av tiden i vattnet, och tänka sig. Man vänjer sig av den salta smaken.

Nytt i bloggen!

Allt fler läsare hittar hit, och i statistiken ser jag att de kommer från alla möjliga delar av världen. Den här månaden kommer jag bjuda på lite recensioner och mina sedvanliga filosofiska utläggningar. Jag har hunnit läsa en del böcker också som jag vill dela med mig av, och självfallet komma med en överraskning eller två. Jag försöker alltid fylla läsfronten med intressanta böcker, men ibland vill man gärna gå tillbaka till sina favoritförfattare.

Appropå läsfronten. Ni får ju inte missa att Liza Marklund släpper en ny bok den 19:e September på Piratförlaget. Jag har läst alla hennes tidigare romaner, och tyckte det var speciellt roligt när jag fick en fråga om jag kunde formge omslaget till den nya boken ”Pärlfarmen”. Boken är ingen kriminalroman, och Annika Bengtzon lyser med sin frånvaro, istället har vi att göra med en äventyrsroman som delvis utspelar sig på Stilla Havet. Jag har inte fått läsa boken än, så jag väntar självfallet också med spänning på att få ta del av den.

Nu är det dags för lite hemmaträning, jag har ju gått och fixat PT, den fantastiska Olga Rönnberg och Co. och det som PT:n säger att man måste göra, gör man. På återseende inom kort!

_ _ _
Bannerbild: © 2018 www.visualhunt.com